6.5.2024
Ville
Rapeaksi paistettua siiliorakasta valkosipulin ja yrttien kera kahdelle
Lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi perunamuusi
Ainekset
300-400g siiliorakasta
Suolaa
Mustapippuria (jauhettu)
Vehnäjauhoja
Oliiviöljyä
Voita (vaihtoehtoisesti oliiviöljyä vegaaniseen versioon)
4 valkosipulinkynttä
Tuoretta timjamia tai muita haluamiasi yrttejä
Kokkaus
Mausta molemmat sienten puolet suolalla, pippurilla ja kevyellä jauhojen ripauksella.
Laita paistinpannu levylle ja aseta lämmöksi keskikorkea ja lisää oliiviöljyä.
Kun pannu on kuumennut, kopauta ylimääräinen jauho pois sienistä ja lisää ne pannulle.
Paista Sienet toiselta puolelta kullanruskeiksi. Käännä ja toista toisellekin puolelle.
Laske lämpöä keskilämmölle, lisää voi ja valkosipulit suoraan pannulle. Ripottele päälle yrttejä.
Anna voin sulaa ja sekoita pannun sisältöä silloin tällöin, paista kunnes valkosipuli on kullanruskeaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Aseta sienet lautaselle ja valuta pannulta liemet niiden päälle. Tarjoile välittömästi.
Nauti hyvästä ruoasta!