Reseptiohje

blog banner
6.5.2024
Juuso

Paistettu riisi osterivinokkailla ja katkaravuilla, 2 annosta

Ainekset

1dl valkoista riisiä

150g osterivinokkaita

150-200g (pakastettuja) katkarapuja

200g herne, maissi, porkkana -sekoitusta

2 valkosipulinkynttä

2 kananmunaa

Soijakastiketta

Suolaa

Pippuria

Oliiviöljyä

(Vaihtoehtoinen) kalakastiketta tai osterikastiketta

Valmistelu

Keitä riisi edellisenä iltana ja laita jääkaappiin.

(Vaihtoehtoinen) Ota pakastetut katkaravut ja vihannekset sulamaan tunti ennen ruoanlaittoa.

Leikkaa sienet mukavan pieniksi paloiksi.

Hienonna valkosipuli.

Kokkaus

Paista katkaravut keskilämmöllä pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat kevyesti ruskistustettuja.

Ota katkaravut pois pannulta ja laita ne kylmän riisin päälle odottamaan.

Lisää hieman öljyä, valkosipulit ja kananmunat pannulle. Riko kananmunat ja paista niitä 1-2 minuuttia.

Lisää vihannekset ja sienet pannulle; saatat tarvita myös hieman lisää öljyä.

Paista sekoitusta muutaman minuutin ajan.

Lisää riisi ja katkaravut pannulle.

Lisää soijakastiketta, suolaa, pippuria ja (valinnainen) kalakastiketta tai osterikastiketta oman maun mukaan.

Paista seosta kunnes riisi on lämmin.

Maista ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita.

Nauti hyvästä ruoasta!