6.5.2024
Juuso
Paistettu riisi osterivinokkailla ja katkaravuilla, 2 annosta
Ainekset
1dl valkoista riisiä
150g osterivinokkaita
150-200g (pakastettuja) katkarapuja
200g herne, maissi, porkkana -sekoitusta
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
Soijakastiketta
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
(Vaihtoehtoinen) kalakastiketta tai osterikastiketta
Valmistelu
Keitä riisi edellisenä iltana ja laita jääkaappiin.
(Vaihtoehtoinen) Ota pakastetut katkaravut ja vihannekset sulamaan tunti ennen ruoanlaittoa.
Leikkaa sienet mukavan pieniksi paloiksi.
Hienonna valkosipuli.
Kokkaus
Paista katkaravut keskilämmöllä pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat kevyesti ruskistustettuja.
Ota katkaravut pois pannulta ja laita ne kylmän riisin päälle odottamaan.
Lisää hieman öljyä, valkosipulit ja kananmunat pannulle. Riko kananmunat ja paista niitä 1-2 minuuttia.
Lisää vihannekset ja sienet pannulle; saatat tarvita myös hieman lisää öljyä.
Paista sekoitusta muutaman minuutin ajan.
Lisää riisi ja katkaravut pannulle.
Lisää soijakastiketta, suolaa, pippuria ja (valinnainen) kalakastiketta tai osterikastiketta oman maun mukaan.
Paista seosta kunnes riisi on lämmin.
Maista ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita.
Nauti hyvästä ruoasta!